Consulten

Acupunctuur zit bij veel zorgverzekeraars in een aanvullende pakket, mits uitgevoerd door een therapeut die is aangesloten bij een beroepsvereniging. Ik ben geregistreerd bij de beroepsvereniging VNT (Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten)  en overkoepelende organisatie de stichting RBCZ, die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert. Hierdoor komen de consulten bij Acupunctuur Krommenie in aanmerking voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding bij veel zorgverzekeraars.

Als u aanvullend verzekerd bent, betekent dat in de praktijk vaak dat de kosten van de consulten tot een door de verzekeraar vastgesteld maximum bedrag vergoed worden. Of u in aanmerking komt voor een vergoeding van de consulten en tot welk bedrag, kunt u terugvinden in uw eigen polisvoorwaarden of de site van de VNT of op independer.nl.

Ik reken het consult graag contant met u af. U krijgt een factuur mee die u zelf kunt indienen bij uw eigen zorgverzekeraar.

Eigen risico geldt niet voor acupunctuur
Kosten van een acupunctuurbehandeling gaan niet ten koste van uw eigen risico. Het eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering, en dus niet voor zorg die uit de aanvullende verzekering vergoed wordt. Er is geen verwijsbrief nodig van de huisarts.